Архів за місяць: Лютий 2017

Визначення темпераменту особи за почерком

Цікаву методику визначення темпераменту особи по почерку запропоновано в роботі Г.А.Мусаев, О.А.Дышин «О разработке методики идентификации по почерку темперамента личности»). В ній визначені характерні особливості будови почерку для пар «екстраверт-інтроверт» та «невротик – психотик».
Продовжувати читання Визначення темпераменту особи за почерком

Інтертипні відносини

Взаємодія певного соціонічного типу із будь-яким іншим соціонічним типом має свої особливості. Для опису цих особливостей в соціоніці виділяють 16 варіантів інтертипних відносини. В літературі також можна зустріти кількість 14, оскільки серед цих 16-ти є так звані “асиметричні” типи відносин – соціальної ревізії та соціального замовлення, під кожним з яких прийнято об’єднувати по 2 типи (відносини з ревізором та відносини з підревізним, і аналогічно відносини із замовником та відносини із підзамовним).
Продовжувати читання Інтертипні відносини

Наукові основи дослідження почерку

Судове почеркознавство, являючись розділом науки криміналістики, вивчає закономірності формування, функціонування почерку та розробляє на їх основі методи його дослідження в цілях ідентифікації виконавця(автора) рукопису.
Продовжувати читання Наукові основи дослідження почерку