Набір тестів для визначення соціотипу

Існує величезна кількість різноманітних тестів психологічної тематики, але їх результати практично ніколи не можна вважати надійними. Адже в таких тестах оцінка базується на суб’єктивному уявленні людини про саму себе. До того ж результат дуже чутливий до мінливих умов проходження тесту – настрою, ступеня сконцентрованості, рівня втомленості і т.д. Тому не дивуйтеся, якщо навіть при проходженні одного і того ж тесту в різний час отримаєте різні результати.

Прагнучи звести до мінімуму ці труднощі, в соціоніці різні автори пропонують свої рішення. Тому на даний момент існує велика кількість соціонічних тестів, відмінних за методикою отримання результату, кількістю запитань і точністю. Але навіть найбільш точним тестам рідко властивий відсоток вірних результатів більше 50%. Тобто більшість користувачів тестів при проходженні отримають не вірний результат. Тому не рекомендується сприймати на віру отриманий результат, він може служити тільки першим орієнтиром. А найкраще все таки звернутися за допомогою до спеціаліста-типувальника або самотужки дослідити соціонічну теорію.

За цим посиланням ви знайдете набір із кількох тестів. Вони будуть найкращим орієнтиром для аналізу результатів тесту, оскільки у їх результатах ви побачите не тільки лідируючу версію соціотипу, а всі можливі версії в процентному співвідношенні. Таким чином ви знатимете, на які інші соціотипи крім лідируючого варто звернути увагу. Крім того є можливість показати ваш результат проходження тесту іншій людині – для цього достятньо скопіювати адресу сторінки результату.

Який саме тест обрати із списку? Як правило, спрацьовує закономірність: точність зростає із збільшенням кількості запитань. Тому, якщо у вас вистачить терпіння, то обирайте з найбільшою.